Nieuws - Beleef de lente groep 1 en 2

In groep 1/2 zijn we vanaf de Voorjaarsvakantie aan het werk met het thema lente. Kikker is verliefd, groeien en bloeien, de dieren op boerderij en Pasen zijn aan de orde. Foto's

Ons groene schoolplein verandert mee met het seizoen. In ons tuintje maken we de ontwikkeling van de krokus en de tulp mee. Regelmatig kijken we via de webcam naar de broedvogels van "Beleef de lente" van de vogelbescherming. Voor ons raam kunnen we het pimpelmeesje volgen en af en toe zien we de eekhoorn die zich ook in dit bosje schuil houdt. Gijs uit groep drie liet ons zijn kraaien ei zien, gevonden in het Koepelbos. Een mooi vogelboek om uit te pluizen of het echt om een kraaienei ging. De eerste kriebelbeestjes zijn gevangen voor de ontdekbak, de duizendpoot. Iedere dag weer een verassing wat we nu weer voor natuurschat vinden. We hebben een tuintje geknutseld en versierd met bloemen, een paashaas en decoratie. Een potje met tuinkers om de groei van plantjes in werkelijkheid mee te maken. De lente het blijft een prachtige belevenis.

Geplaatst op: 06 April 2017