Nieuws - Striepe overtuigend naar 2de en 7de plaats op het schaaktoernooi!

Het jaarlijkse Remco Heite schoolschaaktoernooi vond dit jaar plaats op het Linde College in Wolvega. In totaal deden er 32 teams mee van verschillende scholen uit Oost- en Weststellingwerf. De Striepe heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt door als 2de en 7de te eindigen in het klassement. 

Voor De Striepe deden er dit jaar veel nieuwe namen mee en was het lastig om te voorspellen wat de prestaties zouden zijn op het schaaktoernooi. In de afgelopen periode zijn kinderen binnen en buiten school actief aan het schaken geslagen als voorbereiding op het toernooi. Ook werden er op school schaaklessen gegeven en is er een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de Tuindorpschool. 

Aan enthousiasme geen gebrek en de eerste twee rondes wist zowel het eerste als het tweede team zonder grote problemen te winnen. Daarna werd het lastiger: in ronde 3 speelde het eerste team gelijk en in ronde 4 verloor het tweede team. Na de lunch zetten de twee teams de weg naar boven in en pas in de laatste wedstrijd wist team één van De Striepe zijn fantastische 2de plaats veilig te stellen achter De Tuindorpschool. Het eerste team heeft zich met deze prestatie geplaatst voor het Fries kampioenschap schoolschaken in april. Het tweede team zette een grote stunt neer door als 7de van de 32 teams te eindigen. De kinderen werden tijdens de wedstrijden fanatiek aangemoedigd door de vele ouders en supporters! 

De Striepe feliciteert alle kinderen met het behalen van prijzen, het sportieve, maar fanatieke spel en de gezellige dag op het schoolschaaktoernooi. A.s. dinsdag worden de schakers op school gehuldigd.

 

Geplaatst op: 17 Februari 2018

terug