Nieuws - Watersafari met groep 3/4/5

Op woensdagmorgen 9 mei gingen wij op watersafari in de Weerribben. Wat hebben wij het getroffen met het prachtige weer! We werden ontvangen door een aantal vrijwilligers van Staatsbosbeheer en na een korte uitleg stapten wij in de boten. Onderweg genoten we van de mooie omgeving en werd er door de gids van alles uitgelegd over het ontstaan van de Weerribben.

De natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. De kinderen mochten turf voelen en ruiken. We hebben gezocht naar het ijsvogeltje, maar helaas niet gezien. Ook werd er verteld over de grote vuurvlinder die ook veel in de Weerribben voorkomt.

Na een plezierig vaartochtje gingen we aan de wal op zoek naar waterdiertjes. De kinderen gingen met schepnetjes, zoekkaarten en loepjes aan de slag. Al gauw vonden we kikkers, kikkervisjes, libelle larven, posthoornslakjes, bootsmannetjes, waterkevers en nog meer. Het was mooi om te zien hoe betrokken iedereen was bij de opdrachten. OV van de Striepe, bedankt voor het mogelijk maken van deze fantastische excursie!

Geplaatst op: 09 Mei 2018