Nieuws - Verteltafel

De kleuters genoten donderdagmorgen van het voorlezen van het prentenboek, over een mol die wil weten wie er op de kop heeft gepoept. Tijdens het atelier op vrijdagmiddag hebben een aantal kinderen uit de hogere groepen de verteltafel ontworpen. Ditmaal van klei, papier en kostenloos materiaal.  Natuurlijk maakt het boek voorlezen en uitspelen het compleet. Deze oudere groep leert samenwerken, een verteltafel ontwerpen, een verhaal voorbereiden en prestenteren. Leesmotivatie en boekpromotie is zeer belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor boeken. Genieten om groepsdoorbrekend te werken.

De kleuters spelen er de komende dagen verder mee. Dit is de tweede verteltafel met het thema wonen. Mol woont namelijk onder de grond. Weer een mooie verbinding.

Geplaatst op: 08 Februari 2019